Karuna Reiki simboli

 

KARUNA REIKI i UPOTREBA SIMBOLA

Simboli se mogu koristiti kao i drugi Reiki simboli prilikom davanja tretmana. Oni se uče na tečaju. Karuna Reiki se dijeli na tri stupnja, od kojih su dva praktičarska i jedan majstorski. Praktičarski stupanj I i II preporučuje se samo onima koji su dobro upoznati s Usui reiki energijom ili onima koji imaju Usui majstorski simbol, pošto je Karuna Reiki napredna tehnika. Učiteljski Karuna tečaj, kako smo već napomenuli, namijenjen je Usui Reiki učiteljima.

 

KARUNA REIKI SIMBOLI I. STUPNJA

KARUNA REIKI SIMBOL I
Otpuštanje prošlosti:
Koristan kod rada na prošlim životima, pomaže otpuštanju karme i duboko ukorijenjenih problema. Radi na staničnoj razini.

KARUNA REIKI SIMBOL II
Samospoznaja i osvješćivanje:
Pojačani je oblik prvog simbola. Radi na razini molekularnog iscjeljenja kroz više dimenzije i na dubljim razinama. Koristi se za razbijanje negativnih obrazaca u nesvjesnom koji nas izoliraju od istine, i osposobljava nas za razumijevanje i uvide. Služi i za zaštitu od psihičkih napada.

KARUNA REIKI SIMBOL III
Neuvjetovana ljubav:
Ponovno uspostavlja ravnotežu i unutarnji sklad, a posebno djeluje na razini srca iscjeljujući odnose u partnerstvu. Potiče samopoštovanje i strast za životom. Koristi se za otpuštanje raznih ovisnosti i razvijanje novih navika, kao i za započinjanje novih aktivnosti.

KARUNA REIKI SIMBOL IV
Prizemljenje:
Otvara donje čakre i čvršće nas povezuje sa Zemljom. Uravnotežuje gornje i donje čakre. Osnažuje materijalne ciljeve. Koristi se za čišćenje prostora i kristala. Stvara jasnoću uvida, postojanost, odlučnost i pridonosi prosperitetu.

 

KARUNA REIKI SIMBOLI II. STUPNJA

KARUNA REIKI SIMBOL V
Više znanje:
Povezuje nas s našim višim razinama preko krunske čakre. Pospješuje otvaranje trećeg oka. Spušta duhovnu svijest u fizičko tijelo, proširujući svjesnost.

KARUNA REIKI SIMBOL VI
Jaka energija:
Ovaj visokoenergetski simbol posebno se koristi za fizičke manifestacije jer je veoma snažan, prizemljujući i iscjeljujući za cijelu ljudsku rasu i planetu.

KARUNA REIKI SIMBOL VII
Otpuštanje, oslobađanje:
Mijenja našu stvarnost u nešto potpuno naše, a ne kao dio tuđe projekcije. Oslobađa nas od tuđih interesa i pomaže nam da djelujemo u skladu s našim planovima i ciljevima.

KARUNA REIKI SIMBOL VIII
Mir:
Iscjeljuje boli iz prošlosti, stvara sklad u sadašnjem trenutku i oslobađa nas briga i strahova za budućnost. Umiruje energetsko polje aure i ispunjava nas osjećajem mira i sigurnosti.

 

KARUNA REIKI MAJSTORSKI SIMBOLI
Karuna majstorski simboli, ima ih pet. Karuna simboli služe za iniciranje drugih u Karuna Reiki, iscjeljivanje, širenje svijesti, balansiranje čakri, zaštitu, pročišćavanje aure , buđenje samilosti i ljubavi itd. Karuna Reiki je nadogradnja na Usui Reiki.

 

TEČAJ ZA KARUNA REIKI
Tečaj za Karuna Reiki može prijaviti onaj tko je iniciran u drugi stupanj Usui Shiki Ryoho. Taj praktikant može biti iniciran samo u prvi i drugi stupanj Karuna Reikia . Znači ne može primiti inicijaciju za Karuna Majstora. Treba primiti inicijaciju za Majstora Učitelja Usui Reiki Ryoho, a nakon određenog vremena u dogovoru sa učiteljem i inicijaciju za Karuna Učitelja.

  Vrati na vrh