Meditacija

 

meditacijaMeditacija je posebna tehnika kojom se smiruje razum i kojom se postiže stanje svijesti potpuno drukčije od normalnog budnog stanja. U meditaciji je osoba budna i svjesna, a razum nije usredotočen na vanjski svijet ili na događaje koji se zbivaju oko nje. Razum pri tome ne spava, niti sanja ili mašta. Upravo suprotno razum je jasan, relaksiran i usredotočen prema unutra.

 

Postupak meditacije:
1.Relaksirati tijelo.
2.Sjediti u ugodnom i mirnom položaju ili ležati.
3.Umiriti proces disanja.
4.Mirno gledati stvari i slike koje jure našim mislima.
5.Istražiti kvalitetu misli i podupirati pozitivne misli koje pomažu razvoju.
6.Ostati smiren u svakoj situaciji bez obzira dali je procjenjujete kao dobru ili lošu.

Prvo pripremite tijelo fizički. Meditacija je najlakša kada se tijelo osjeća svježe, ugodno, relaksirano i čisto. Istuširajte se .Otvorite prozore i osvježite prostor u kojem meditirate, možete zapaliti svijeću da se bolje povežete sa univerzumom, može opuštajuća muzika i mirisni štapići. Ja meditacije radim svakodnevno, kada imam i malo slobodnog vremena, jako brzo postignem stanje opuštenosti tako da mogu meditirati u autobusu, banci, dok čekam u redu i na svim onim mjestima gdje su drugi nervozni i agresivni, ja sam smiren i opušten ovdje i sada.
Meditacije nije dobro raditi odmah nakon jela, bilo bi dobro da prođu tri do četiri sata nakon jela da bi se mogli opustiti i početi meditirati.
Prije meditacije krenite sa tehnikom disanja. Polako duboko udahnite, zadržite dah, zatim polako izdahnite i ostanite malo tako. Zatim opet udahnite ,zadržite malo zrak, te izdahnite. Tako ponavljajte nekoliko minuta. Usklađeno dišite i uživajte u opuštenosti tijela, a zatim se vratite tu i sada gdje ste počeli sa meditacijom.

Meditacija

- Meditacija