Chujiro Hayashi

 

chujiro hayashiChujiro Hayashi bio je zapovjednik u carskoj mornarici. Naučio je engleski jezik ploveći na "školskom" brodu koji je uplovljavao u sve važnije svjetske luke. Potjecao je od obitelji dobro obrazovanih ljudi koji su posjedovali prilično bogatstvo i socijalni status. Imao je 45 godina i bio je rezervist carske mornarice kada se zatekao na tržnici u vrijeme kada je dr. Usui došao noseći zapaljenu baklju i objavljujući svoje učenje u obližnjem hramu. Iskrenost toga neobičnog redovnika, dok je govorio o sposobnosti postizanja ozdravljenja u drugih ljudi, ponijela mu je maštu.

 

Što je više slušao, postajao je sve zainteresiraniji za koncept i odanost toga redovnika koji je hodao Japanom težeći da pomogne potištenima, bolesnima i nemoćnima.
Dr. Usui mu je rekao: "Ti si premlad za mirovinu. Pridruži mi se dok lutam i pomažem ljudima." Hayashi je poštivao dr. Usuija i vjerovao je u dobro koje čini Reikijem, te mu se pridružio u lutanjima diljem Japana donoseći ozdravljenje bolesnima i obogaljenima te učeći ih kako da Rekijem izliječe sami sebe. Bili su u mogućnosti da poduče mnoge, mlade i stare.
Kada je dr. Usui dostigao vrijeme za odlazak s ovog svijeta zamolio je Chujira Hayashia da preuzme vodstvo Reikija, da postane Majstor i Učitelj Usui Reiki sistema iscjeljivanja rukama. Da bude onaj koji će naći nove majstore i osigurati da se Usui Shiki Ryoho, (Usuijev način iscjeljivanja univerzalnom životnom energijom) nastavi onako kako su ga oni prakticirali. Zatim je dr. Usui objavio svim svojim sljedbenicima da je Hayashi izabran da nastavi njegovim stopama te ih je zamolio da ga poštuju i da mu pomognu nastavljajući raditi kako bi približili Reiki iscjeljivanje svim ljudima.
Dr. Usui razgovarao je s Hayashijem o svom iskustvu u prosjačkom kampu, govoreći da je tek s licem u blatu počeo shvaćati da je učinio veliku pogrešku.

Rekao mu je:
1. prvo se obrati duhovnom
2. zatim iscijeli fizičko
3. prosjacima nedostaje osjećaj zahvalnosti


Odsada neće više biti besplatnih tretmana i besplatnih tečajeva. Potreban je dobar um i dobro tijelo da bi ljudsko biće bilo potpuna cjelina.

REIKI KLINIKA U TOKIJU

Chujiro Hayashi otvorio je kliniku u blizini carske palače u Tokiju. Sastojala se od sobe za primanje i velike prostorije s osam ležajeva gdje je šesnaest praktikanata moglo tretirati osam osoba. Jedan je praktikant radio na klijentovoj glavi, a drugi je sjedio klijentu sdesna i radio na području trbuha, a zatim su obojica radila na klijentovim leđima. Tretmani su započinjali u sedam sati ujutro i trajali do podneva. Slijedila je pauza od sat vremena za ručak, a zatim bi svaki praktikant otišao u jedan kućni posjet, obično se vraćajući kući oko sedam navečer.
Onoga tko je htio postati Reiki praktikantom, morao je najprije u Reiki organizaciju prihvatiti majstor, te je morao obećati da će svakodnevno nekoliko sati dobrovoljno raditi, redovno prakticirajući Reiki na Reiki klinici.
Dr. Chujiro Hayashi nikada nije promijenio sistem Reikija, on ga je samo doveo u kliniku, a praktikanti su i dalje odlazili ljudima koji su željeli biti tretirani.
Pokazalo se da je Chujiro Hayashi, kao vojnik, bio prije sistematičan nego asketičan. Stoga je logično da je on organizirao način učenja Reikija počinjući sa četiri položaja na glavi, četiri na prednjoj i četiri na stražnjoj strani tijela, kao osnovni tretman uz dodavanje drugih položaja prema potrebi. To je način na koji je Takata naučila Reiki na Hayashievoj klinici. To je način koji je ona prenijela svojim učenicima.

  Vrati na vrh