Usui Reiki

 

Što je Reiki

usui kanji znakREI - oznacava univerzalnu, sveprisutnu energiju

KI - predstavlja energiju života i vitaliteta. Spojem REI sa KI nastaje harmonija.

Reiki je jednostavna terapeutsko - iscjeliteljska tehnika, koju je ponovno otkrio i usavršio Japanac dr. Mikao Usui. Tragajući za promjenjivom tehnikom prirodnog iscjeljivanja, Usui je posjećivao budističke hramove, u kojima je bilo sačuvano drevno znanje o iscjeljivanju pomoću univerzalne energije.
Nakon 21 dana meditacije, Usui je doživio neposredno iskustvo iscjeljujuće svjetlosti i počeo je liječiti ljude, pomažući im u njihovim svakodnevnim teškoćama. Odlučio je uspostaviti sustav prirodnog iscjeljivanja i nazvao ga je Usui Shiki Ryoho. Tehniku je prenio na svog učenika Chujiro Hayashi-a, koji je znanje predao Hawajo Takati, preko koje se Reiki prenio na zapad. Usuiev Reiki sustav dijeli se na tri stupnja i prenosi se sa učitelja na učenika, putem neposredne inicijacije ili inicijacije na daljinu.

Kako naučiti i prakticirati Reiki?

Reiki može naučiti svatko tko za to ima želju, bez obzira na dob, vjeru ili prethodne duhovne aktivnosti. Tečajevi su izuzetno lagani, a nakon inicijacije prilikom koje se čiste energetski kanali i učenja teorije, postoji i praktični dio, u kojem svaki polaznik odmah isproba ono što je naučio i može se uvjeriti u svoje sposobnosti. Svaki polaznik dobije diplomu i priručnik s detaljno opisanim tehnikama.

Načela Usui Reiki-a:

1. SAMO DANAS NEMOJ SE LJUTITI,
2. SAMO DANAS NEMOJ SE BRINUTI,
3. SAMO DANAS POŠTUJ RODITELJE, UČITELJE I STARIJE,
4. SAMO DANAS POŠTENO ZARAĐUJ ZA SVOJ KRUH,
5. SAMO DANAS BUDI ZAHVALAN ZA SVE ŠTO ŽIVI.

Reiki je za svakoga
Bilo da osjećate kako vam nešto manjka u životu ili živite život do kraja, bilo da ste duhovni tragalac, materijalist uskih pogleda, trenutno vas obuzima depresija ili krećete u promjene, Reiki će sve obogatiti i dati životu novi smisao. Energija koja prožima Svemir božanska je mudrost i istina. Nadilazi vrijeme i prostor, te sve religije. U njoj uživaju ljudi različitih vjerovanja, a potiče pozitivan način življenja i samilost prema svima.

Vrati na vrh