Usui Reiki Stupnjevi

 

1. stupanj Usui Reiki-a:
Usmjeravanje energije polaganjem ruku.

Na prvom stupnju, Reiki energiju prenosite dodirom svojih ruku, a doseg vašeg energetskog djelovanja jednak je dosegu Vaših ruku. Na primjer, možete pomagati sebi, osobama koje su prisutne uz vas, iscjeljivati voljeni cvijet ili kućnog ljubimca, obogaćivati energetsku vrijednost hrane, itd. Univerzalna energija u najvećoj mjeri, preko fizičkog tijela djeluje na sva ostala energetska tijela (emocionalno, mentalno i duhovno) iscjeljujući i otklanjajući tako prvotno uzrok, a potom i sve nastale posljedice na svim razinama, zaključno sa fizičkom! Kod prvog stupnja Reiki-a, Reiki učitelj pristupa inicijaciji - (usklađivanju) otvarajući tako energetske centre i kanale i usklađujuci ih sa vibracijom Univerzalne energije. Pri osposobljavanju za prvi stupanj, izvode se četiri takve inicijacije.

2. Stupanj Usui Reiki-a:
Usmjeravanje energije mislima i Usui Reiki simbolima.

Utvrđuje se znanje i spoznaje stečene na I. Stupnju inicijacije. Uči se kanaliziranje Reiki energije na daljinu, te se dobivaju 3 simbola sa kojima radite na sebi i drugima. Sada možete raditi i na daljinu, te se dobiva spoznaja o tome da energija ne poznaje prostor ni vrijeme, te da njima nije ograničena. Možete iscjeljivati prošlost, sadašnjost i energijom utjecati na budućnost kako bi se sve odvijalo onako kako je za vas najbolje. Na tečaju se vježba rad na daljinu, kao i pojedinačni tretmani na osobama. Možete očistiti emocionalno - mentalne blokade na efikasniji i jednostavniji način, nego što to radite na I. stupnju. Energetski protok je jači nego na I. stupnju. Dobijete i razne druge tehnike, poput tehnike za ostvarivanje želja, rad s većim brojem ljudi, slanje energije svojem anđelu čuvaru, planetu zemlji, državama, gradovima, svom mjestu u kojem živiš, svojim prijateljima, rodbini i svima onima za koje misliš da im je potrebna univerzalna energija.

3. stupanj Usui Reiki-a:
Iniciranje u sve stupnjeve Usui Reiki-a, iniciranje osoba situacija zaštite.

Dobijete Majstorski simbol pomoću kojega možete inicirati druge osobe i koji zamjenjuje prethodne simbole, tako da možete raditi isključivo s njime. Energetski protok je puno puno jači nego na II. stupnju. Polaznici trebaju ispunjavati preduvjete koji se utvrđuju dogovorom sa Reiki Učiteljem. Osim što ćete naučiti kako možete druge inicirati u Reiki dobit cete i neke druge tehnike i meditacije. Koje ce vam olakšati i pomoći da dođete na više razine svijesti (Energije Svjetlosti i Ljubavi).

  Vrati na vrh