Lucidni snovi

 

Uvod u lucidno sanjanje

Gotovo trećinu svoga života provedemo spavajući. Znači da ako prosječna osoba spava 8 sati dnevno, i živi u prosjeku 75 godina, tada će ta osoba prospavati 25 godina svog života. Možemo li iskoristiti to vrijeme za nešto više od samoga odmora? Nekima je to vrijeme ispunjeno živopisnim snovima, dok neki imaju noćne more, neki su uvjereni kako uopće ne sanjaju, a neki (ma koliko to čudno zvučalo) odlaze na spavanje kako bi se u snu - probudili.

Što ako bi mogli ući u svijet vašeg vlastitog uma, koji je potpuno realističan, ali potpuno siguran. Svijet gdje možete raditi sve što vam srce želi, bez ograničenja, bez posljedica. Sve ono što možete zamisliti, možete i ostvariti, i sve to dok mirno spavate!
Lucidni san je san u kojemu ste svjesni da sanjate. Također znano i kao svjesno sanjanje, lucidno sanjanje je vještina koja se može naučiti i može se koristiti za proživljavanje svega onoga što trenutno ne možete u budnom životu, za kreativno rješavanje problema, za inspirativno stvaranje, umjetnost, čak i osobno ili duhovno istraživanje. Lucidni snovi mogu biti sve što poželite da budu. To je jedno od najljepših životnih besplatnih bogatstava.

Lucidni snovi mogu biti vrlo zabavni, ali također ima i mnogo praktičnih razloga za eksperimentiranje sa budnim snovima:

- Od početka vremena, snovi su bili izvor inspiracije za svakoga umjetnika, glazbenika, pisca, pa čak i znanstvena otkrića. Svatko može zaroniti u ovaj izvor kreativnosti korištenjem lucidnih snova.

- Noćne more muče mnogo ljudi svaku noć, otežavajući tako mirno spavanje, što može utjecati na naš svakodnevni život. Lucidno sanjanje omogućava da se suprotstavite svojim noćnim morama, tjerajući ih tako iz vašeg života.

- Možete koristiti lucidne snove za istražite samih sebe, i čak možete koristiti lucidne snove za dublja duhovna istraživanja.

- Također ako imate neki važan događaj ili govor, možete iskoristiti lucidno sanjanje za pojačavanje vašega samopouzdanja putem proživljavanja tog događaja u snu, ili ako imate neki problem za koji vam je teško naći rješenje iskoristite lucidne snove za pronalazak rješenja.

Sljedeće: Što su lucidni snovi

 

  Vrati na vrh