Razvoj ljubavi prema sebi

 

Deset koraka za razvijanje
ljubavi spram sebe
:

  1. ODBACITE SVAKI KRITICIZAM. Kriticizam nikada ne mijenja stvari. Odbijte kritizirati sebe. Prihvatite sebe točno onakvim kakvi jeste. Svatko se mijenja. Kada se kritizirate, vaše promjene kreću se u negativnom smjeru. Kada o sebi mislite pozitivno, i promjene su pozitivne.
  2. NE PLAŠITE SAMI SEBE. Prestanite se terorizirati vlastitim mislima. To je grozan način života. Pronađite mentalnu sliku koja u vama izaziva ugodu (ja zamišljam žute ruže), i smjesta zamijenite svoju zastrašujuću misao onom ugodnom.
  3. BUDITE NJEŽNI, LJUBAZNI I STRPLJIVI. Budite blagi spram sebe. Budite strpljivi sa sobom dok učite nove načine razmišljanja. Odnosite se spram sebe kao spram nekoga koga uistinu volite.
  4. BUDITE LJUBAZNI PREMA SVOM UMU. Mržnja spram sebe predstavlja samo mržnju spram svojih misli. Nemojte mrziti sebe zato što imate određene misli. Blago ih mijenjate.
  5. SLAVITE SEBE. Kriticizam slama unutarnji duh. Slavljenje ga podiže. Slavite sebe koliko god možete. Recite sebi kako dobro radite ma o kako maloj stvari se radilo.
  6. PODRŽITE SEBE. Pronađite način kako da se podržite. Potražite prijatelje i dopustite im da vam pomognu. Zamoliti potrebnu pomoć, znak je snage.
  7. IMAJTE LJUBAVI ZA SVOJE NEGATIVNOSTI. Priznajte da ste ih stvorili kako biste zadovoljili potrebu. Sada pronalazite nove, pozitivne načine za zadovoljenje potreba. Otpustite, dakle, s ljubavlju, stare negativne obrasce.
  8. BRINITE SE ZA SVOJE TIJELO. Učite o prehrani. Koju vrstu goriva treba vaše tijelo kako bi imalo optimum energije i vitalnosti? Učite o vježbanju. U kojim vrstama vježbi uživate? Njegujte i poštujte dom  u kojem živite.
  9. RADITE S OGLEDALOM. Često se pogledajte u oči. Izrazite rastući osjećaj ljubavi koju imate za sebe. Oprostite sebi dok se gledate u ogledalo. Razgovarajte sa svojim roditeljima gledajući se u ogledalo. I njima također oprostite. Barem jednom dnevno recite sebi : «Volim te, zaista te volim.»
  10. VOLITE SEBE – UČINITE TO SADA. Ne čekajte da se dobro osjećate ili da smršavite ili nađete novi posao ili partnera. Počnite sada – i radite najbolje što možete.
  Vrati na vrh