Kristali

 

Što su kristali?

kristaliKristali su uspavana bića koja tretiranjem ili programiranjem uz pomoć Reikija možemo probuditi i aktivirati. Mogu nam biti od koristi u tretmanima koje radimo radi nečijeg izliječenja, radi postizanja energetske stabilnosti pojedinih čakri, radi zaštite, kao pomoć u ostvarivanju pojedinih ciljeva ili pomoć u rješavanju pojednih situacija, no oni sami nisu dovoljni da bi riješili naše zdravstvene, emotivne ili neke druge probleme. Kristali imaju svoju energiju pa mogu pojačati i ubrzati neki proces. Svaka materija odašilje određene vibracije, a vibracije kristala i dragoga kamenja posebno su snažne i pozitivne te imaju ljekovito, skladno i zaštitno djelovanje, čime unose ravnotežu u naš organizam.


Kristali i drago kamenje oduvijek su se koristili u svim kulturama, i to u raznovrsne svrhe. Kod mnogih se naroda moć kristala drži jednakom moći bogova pa se u nekim kulturama kristali i dan-danas poštuju kao božanska energija na zemlji koja ljudima, biljkama i životinjama daje snagu, pruža im pomoć u izlječenju bolesti i štiti ih od zlih sila.


Prvi se spomen o upotrebi kristala i dragoga kamenja vezuje uz Atlantidu gdje su se kristali upotrebljavali za osvjetljavanje ljudskih domova, a liječenje se obavljalo uz pomoć zvuka, boja i kristala. Ljekovita su svojstva kristala i dragoga kamenja bila poznata i Kinezima koji su 4000 godina p. n. e. razvili jednu od najstarijih i najsigurnijih iscjeliteljskih metoda. Egipćani, Grci i Rimljani zaštitno su i ljekovito svojstvo kristala i dragoga kamenja dovodili u neposrednu vezu s ljubavlju, besmrtnošću, zaštitom, zdravljem i životnim ispunjenjem.


Svaka neuravnoteženost bilo na emotivnom, fizičkom, mentalnom ili psihičkom planu odražava se na cijeli naš organizam i dušu, a snaga dragoga kamenja i kristala pomaže da se neuravnotežene funkcije ponovo dovedu u sklad.
S obzirom na upotrebu u svakodnevnom životu kristale možemo razvrstati u nekoliko skupina: osobne kristale, kristale za liječenje, kristale za poklon i kristale za skupni rad.

 

Programiranje kristala

Da bi se postiglo što bolje djelovanje kristala, nakon čišćenja ih je potrebno i programirati. Reikisti drugog stupnja programiraju kristale na najjednostavniji poznati način koji, međutim, daje izuzetno dobre rezultate. Kristali se, dakako, mogu programirati i na druge načine: s pomoću mandala, putem kratkih i jasnih misli uz ponavljanje određenog zvuka ili pak ponavljanjem odgovarajuće mantre.
Programiranje kristala Reikijem jednostavno je i vrlo snažno, a djelovanje je kristala brže i jače te djeluje i na mentalnoj razini. S druge strane, program nije potrebno ponavljati jer je strukturiran tako da kristal sam sebe reprogramira. Odgovor na pitanje o tome koji kristal treba koristiti u kojoj situaciji ili koja se bolest njegovom upotrebom može liječiti, može se naći u raznim knjigama o kristalima.

Vrati na vrh